Saksankielisen kasvatuksen tuki ry - vanhempainyhdistys
Saksankielisen kasvatuksen tuki ry:n, eli saksankielisen päiväkodin ja koululuokkien vanhempainyhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea saksankielistä päiväkoti- ja koulukasvatusta.

Yhdistys

  • Auttaa saksankielisten harjoittelijoiden ja opettajien löytämisessä.
  • Jakaa stipendejä saksankielisten luokkien oppilaille.
  • Hankkii päiväkodille ja koululle saksankielistä oppiomateriaalia.
  • Tukee 6-luokkalaisten luokkaretkeä Saksaan.
  • Tekee saksankielistä kulttuuria tunnetuksi järjestämällä saksankieliseen kulttuuriin kuuluvia juhlia ja tapahtumia.
  • Toimii yhteistyössä päiväkodin ja koulun opettajien kanssa.

Vanhempainyhdistystä voit tukea maksamalla kannatusmaksun 25 euroa/perhe yhdistyksen tilille Ålandsbanken FI48 6601 0001 1855 03, viestikenttään uusi jäsen.

Tapahtumista ja toiminnasta tiedotetaan myös Facebookissa ja Instagramissa.
Hallitus
Yhdistyksen hallitus valitaan vuosikokouksessa syksyisin, yleensä syyskuun aikana. Hallitukseen toivotaan uusia aktiivisia jäseniä joka vuosi. Kaikki ovat tervetulleita hallituksen kokouksiin. Niistä ilmoitamme ajankohtaista-palstalla.

Ota yhteyttä hallitukseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: hallitus(at)saksaalapsille.fi .
Historia
Ensimmäinen saksankielinen päiväkotiryhmä on perustettu vuonna 1987 Jussinkylän päiväkodin yhteyteen. Saksankielisen ryhmän vanhemmat perustivat vanhempainyhdistyksen vuonna 1995. Samana vuonna puolipäivähoito laajentui kokopäiväiseksi, ja se oli ensimmäinen merkittävä saavutus vanhemmille. Kesällä 2006 toiminta siirtyi Kalevan päiväkodin yhteyteen.

Lisäksi vanhempien aloitteesta Tammelan kouluun saatiin saksankielinen alakoulu. Vanhempainyhdistys oli myös erittäin aktiivinen saksapainotteisia yläkoululuokkia (7-9 -luokkia) perustettaessa Sampolan kouluun. Luokilla opetus tapahtuu osittain saksan kielellä. Vuonna 2007 suorittivat ensimmäiset oppilaat koko yhdeksänvuotisen peruskoulun saksapainotteisella luokalla.

Vanhempainyhdistys on yhdessä päiväkodin ja joulun kanssa järjestänyt erilaisia juhlia lapsille ja aikuisille sekä tiedotustilaisuuksia ja yleisöluentoja esimerkiksi kaksikielisestä kasvatuksesta. Jokavuotisiin perinteisiin kuuluvat mm. Laternenfest eli lyhtyjuhla, Nikolausfest, Fasching eli karnevaalit ja aikuisten Oktoberfest.
Säännöt
Download Yhdistyksen säännöt
VereinssatzungFi+De.pdf
Adobe Acrobat Document